[02.02.13]Rökkvi är tillbaka!
Rökkvis träning går framåt! Efter två års väldigt lugn konvalecensridning har vi äntligen kommit till att träna som vanligt igen. Vi provade lite förra året men det var lite tidigt så vi lugnade oss igen och sätter hoppet till att i år ska allt vara som vanligt igen. Rökkvi är anmäld till sin första tävling som blir hans första start sedan Svenska Mästerskapen 2009, då han kom ut som vinnare. Det svåra blir nu att få Rökkvi att förstå att man inte alltid måste ge allt utan att skynda långsamt. Han har hunnit bli sexton år och behöver stärka upp muskler och senor som inte belastats på allvar under de senaste två åren. Det tar lite tid efter skada men det ska nog gå. Visst blir det svårt att visa en så bra häst på halvfart och ändå försöka få honom att visa upp sig fint, men vi ska försöka vårt bästa! Nu kör vi![03.07.12] Landsmót
Vilket fantastiskt Landsmót! Rökkvis söner Glóðafeykir frá Halakoti och Hrímnir frá Ósi tog både guld respektive silver i B-flokk! Läs mer om det hela här.[07.06.12] Framgånsrika Rökkvisöner!
Det var framgångsrika dagar för Rökvisönerna Greifi frá Holtsmúla och Hrimnir frá Ósi på tävlingarna i Mosfellbæ i veckan. Greifi vann A-flokksuttagningen på poängen 8,64! Hrimnir vann också sin uttagning, i B-flokk på fantastiska poängen 8,99! Han vann även finalen där han belönades med flera 9,0.

[25.04.11] Våruppdatering
Rökkvi har stått en period på Flyinge veterinärstation för tappning av sperma. Nu finns det fryssperma att köpa av otrolig kvalité enligt veterinären. Han har haft sitt första sto på handbetäckning och vi väntar nu på resultat. Han tränas nu även i mer än skritt vilket både han och ryttaren Alexandra Montan trivs väldigt bra med. Alex tycker att det känns bra än så länge och att prognosen ser bra ut.


Rökkvi & Filippa på SM 2009, foto: www.mettelundlindberg.com


[15.01.11] Fryst sperma!
I år kommer det finnas möjlighet att inseminera med fryst sperma från Rökkvi! Mer information kommer.


[06.12.10] Behandling
Rökkvi blev behandlad igen för samma blödning på gaffelbandet eftersom det inte verkar ha läkt så som vi hoppades. Därför provade vi den här gången en annan behandlingsmetod som har varit väldigt framgångsrik på senor och ligament. För att förklara det enkelt: man tar hans eget blod för att lura kroppen att läka skadan. Det kallas PrP (Platelet rich Plasma) och nu håller vi våra tummar och tår för att det här ska fungera! Det betyder dock att ha kanske inte kan ge sig ut på tävlingsbanorna i år.


[22.07.10] Rökkvi sköter sig!
Hittills är fem av Rökkvis ston dräktiga: Aska från Rämnå (8,33), Fjóla från Skáneyland (7,92), Aría frá Njálsgerði (7,95), Stelpa från Kaggestorp (8,27) & Súla frá Hóli (7,87).


[22.06.10] Hrímnir frá Ósi!
Den femåriga Rökkvisonen Hrímnir frá Ósi har nyligen fått en ny bedömning på 8,32 med hela 8,49 för ridegenskaper som fyrgångare! Han har fått 9,5 för både tölt och trav. I övrigt är det nior genom hela ridegenskapsbedömningen förutom skritt där han fått 8,5. Han har bl.a. fått kommentarerna: hög aktion, bra tempo, mycket framåtbjudning, samarbetsvillig och bra hållning.


[01.06.10] Avkommor!
Nu finns det bilder och information om en del av Rökkvis avkommor här på hemsidan.


[17.04.10] Fler uppdateringar!
Nu finns även en meritlista under fliken "Om Rökkvi". Kontaktinformation finns även det ute under fliken "Kontakt" samt åtta bilder på Rökkvi under fliken "Galleri".
För er som inte vet det är det tyvärr så att Rökkvi är skadad. Han har en liten blödning nederst på insidan på gaffelbandet på vänster fram och behandlas med shockwave varannan vecka i ca. 6 veckor till. Det troligaste är att han inte kommer tävlas i år om det inte sker ett under.. Detta betyder däremot att han kan ägna mycket tid åt sina ston!


[14.04.10] Uppdatering!
Nu kan du läsa om betäckningssäsongen under fliken betäckning eller genom att klicka här. Info under fliken "Om Rökkvi" har även lagts ut och mer är på väg!


[06.04.10] Rökkvi har en egen hemsida!
Nu är hemsidan äntligen på gång. Än så länge ligger de olika flikarna inte ute men håll ut, de är på väg! Under tiden kan du kika på hans betäckningskontrakt här. Rökkvi kommer i år att stå hemma på Margaretehof och betäcka, läs mer om det här.


Foto: www.mettelundlindberg.com